Autobanden kopen kan net zo makkelijk online. Vanachter de PC is snel en makkelijk een compleet overzicht te krijgen van alle aanbieders. Voordeel, de prijzen kunnen rustig met elkaar vergeleken worden zonder dat een verkoper bij de eerste garage de banden al aansmeert voor een te hoge prijs. Toch liever autobanden kopen bij de garage, geen enkel probleem. Oriënteer je wel eerst online, zodat je weet voor welke prijs de banden te koop zijn. Bedenk, overal is tegenwoordig wel iets af te dingen op de oorspronkelijke adviesprijs. Kom daarom goed beslagen te ijs en check eerst wat er online te koop is en voor welke prijs. Voordeel van kopen bij een garage is dat vaak bij de wisseling van de zomer- naar winterbanden, de andere banden (gratis) opgeslagen kunnen worden bij de garage.

Ander voordeel van online autobanden kopen is, dat het complete assortiment makkelijk te zien is. Niet slechts een beperkt aantal bandenmerken die in voorraad zijn, maar gewoon alle mogelijke merken en maten. De meeste banden worden binnen een paar dagen (vaak ook nog gratis geleverd).

Waar op te letten bij de het kopen van autobanden. Banden zijn er in alle soorten en maten. Check dus eerst even welke banden er momenteel onder de auto zitten. Op iedere band staat een code die aangeeft om wat voor band het gaat. De code bestaat uit een aantal maten: een breedte maat (3 cijfers),  hoogte maat (2 cijfers) (R)  inchmaat van de vel (2 cijfers) en snelheidsindex (cijfer code of een getal). Meest belangrijke is dat bij de nieuwe band de huidige maat (breedte/ hoogte) te handhaven. Een andere breedte/ hoogte maat zorgt voor een andere rolomtrek (de afstand die een band aflegt als het wiel een keer is rondgedraaid). Als die anders wordt, dan wordt de snelheid dus anders en kunnen systemen zoals ABS niet meer correct werken.

Bedenk dat het veel veiliger is om in de winter op winterbanden te rijden en in de zomer op zomerbanden. Geeft dit ook aan bij de bestelling dat het om winter of zomerbanden gaat. Daarnaast zijn er dus vele soorten banden met een sterk wisselende kwaliteit. Zoals altijd is kwaliteit wat duurder. Maakt u erg veel kilometers kies dan voor een betere kwalitatieve band. Wordt er slechts weinig gereden dan kan een iets goedkopere band uitkomst bieden.

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *