Rijders die ieder half jaar de zomer en de winterbanden wisselen, weten dat autobanden langer meegaan dan een half seizoen. Een eerder gebruikte autoband kan dus nog prima dienst doen. Er worden ook veel gebruikte autobanden te koop aan geboden. Check bij dit aanbod (en bij het omzetten van de winter naar de zomerbanden) dat de banden nog wel kwalitatief goed zijn en dat er minimaal een profieldiepte is van 4mm (als je gebruikte banden koop hou dan een gemiddelde aan van minimaal 5-6mm profiel).

Gebruikte zomer en winter autobanden worden door bedrijven opgekocht bij fabrikanten en lease maatschappijen vaak  aan het eind van het seizoen. De banden zijn dan vaak met flinke korting te kopen (zie goedkope autobanden). Vaak gaat het om grote merken zoals Goodyear, Michelin, Pirelli en Vredestein.

Gebruikte autobanden zijn daarom vaak fors goedkoper. Kijk daarom wat er online aangeboden wordt, er worden al gebruikte autobanden aangeboden vanaf ca 15 euro (bij 13 inch) tot 50 euro (voor 18 inch). Belangrijk is natuurlijk wel de kwaliteit en de profieldiepte. Veel erkende en BOVAG garages bieden gebruikte autobanden aan, die van te voren volledig gecontroleerd zijn en waarmee de banden door een APK keuring zouden komen. Om de  goed te houden, worden ze bij opslag vaak bewerkt met een speciale coating/ beschermde laag

Natuurlijk gaat een geheel nieuwe autoband langer mee dan een gebruikte autoband. Bedenk echter wel dat gebruikte autobanden die minder dan 25.000 km gereden hebben, vaak nog kwalitatief goed zijn en dat daar nog vele kilometers mee kan worden gereden. Profieldiepte is dus van belang. Wettelijk moet die minimaal 1,6 mm zijn. Maar beter is de banden bij 2 mm al te vervangen. Een nieuwe autoband heeft een profieldiepte van ca 8 mm. Bij de koop van een tweedehands gebruikte autoband wordt meestal uitgegaan van ca 5/6 mm profieldiepte.

Gebruikte autobanden kunnen dus zeer aantrekkelijk zijn, zeker als er weinig gereden wordt. De leeftijd van een band heeft namelijk ook invloed op de kwaliteit van de band. Ook al wordt er dus weinig gereden, de band gaat toch achteruit en moet te zijner tijd vervangen worden. Het kan dan aantrekkelijk zijn een goedkopere gebruikte autoband te kopen, omdat die toch niet afgereden wordt. Hou bij de aanschaf van een gebruikte autoband met rekening met de juiste maten (zie kopen autoband).

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *