Autobanden zijn er in alle soorten, maten en natuurlijk ook prijzen. Vaak zijn duurdere autobanden ook beter. Dit komt doordat er een ander materiaal gebruikt wordt (rubbersamenstelling) bij goedkopere banden. Hierdoor slijten goedkope banden vaak sneller en geven die meer geluidsoverlast.
Toch is het ook weer niet zo dat iedere goedkoper autoband niet goed zou zijn. Hou goede allerlei aanbiedingen en reclames in de gaten. Zo zijn vaak winterbanden en zomerbanden vrij goedkoop te koop op het eind van het seizoen. Fabrikanten bieden dit dan aan met grote korting omdat zij van de voorraad af moeten.
Koop wel altijd een hele set autobanden, dus niet alleen twee autobanden voor de aandrijving, maar gewoon vier autobanden. Naast de aandrijfwielen hebben de andere twee wielen namelijk een belangrijke functie om ervoor te zorgen dat de auto stabiel op de weg ligt. Als er een groot verschil in grip op het wegdek ontstaat doordat er maar twee banden worden vervangen, zal de auto eerder gaan slippen. Bespaar hier dus nooit op.
Waar moet je wel op letten? Natuurlijk moeten de maten kloppen. Kijk dan eerst online wat er te koop is, want goedkope autobanden zijn allang niet meer alleen bij de garage te koop. Het voordeel van online kijken is, dat je niet direct aan de deal vast zit en dat je honderden aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Sneller zal je op overbodige voorraden stuiten waar een fabrikant vanaf wil, dus grote kans dat je online makkelijker goedkope autobanden kunt vinden. Toch kopen bij de garage, hou dan in gedachte wat de prijzen waren van online aanschaf van de goedkope autobanden.

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *