Als de temperatuur onder de zeven graden komt, is het verstandig om op winterbanden te gaan rijden. Sommige mensen rijden all season banden. Voor Nederland is dat in veel gevallen voldoende, maar als erop uit gegaan wordt naar de wintersport dan zijn winterbanden echt noodzakelijk. In een aantal landen is het in de winter verplicht om op winterbanden te rijden.In andere landen zoals Duitsland zijn winterbanden verplicht als het weer omslaat naar wintersweer. In de bergen is het vaak gewoon noodzakelijk om op winterbanden te rijden om bij sneeuwval niet in de problemen te komen.

Kopen is soms niet de meest aantrekkelijk optie, zeker als er maar zelden op wintersport wordt gegaan. Winterbanden huren is dan een aantrekkelijke optie. Uitgaande van 10 dagen zijn de kosten gemiddeld rond de 10 euro (bij 13 “banden) tot 20 euro (bij 17″banden). (Kosten indicatie zonder montage). Het grote voordeel van winterbanden huren is tevens dat je niet de banden de hele zomer hoeft op te slaan thuis of bij een garage.

Net zoals bij het kopen van winterbanden, is het belangrijk eerst uit te zoeken welke soort band er nodig is. Kijk even op de huidige autoband om dit te checken (breedte/ hoogte/ inch). Ga dan eerst online zoeken welke winterbanden er te huur zijn en wat de kosten hiervan zijn. Ook al worden de autobanden bij de garage gewoon gehuurd, dan is dit een mooie indicatie van de kosten (en een mooi onderhandelingspunt).

Let bij het zoeken naar winterbanden huren wel op wat het voordeligst is. Huren per week of juist met een aantal extra dagen er los bij. De prijzen verschillen (ook online)sterk omdat het ene bedrijf in de verhuurprijs tevens de montagekosten opneemt (prijs is dan bij 13″ bijv 13 in plaats van 10 euro) en het andere bedrijf dit juist weer niet doet. Als er gereden wordt in de bergen, vergeet dan niet de sneeuwkettingen er ook direct bij te huren, vooral als de auto ingesneeuwd staat kan dit handig zijn (dus doe de kettingen er wel tijdig om en niet pas als alles al ingesneeuwd is). Vaak worden die gratis erbij aangeboden als de banden gehuurd worden bij een garage.

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *