Voor mensen kiezen ervoor om in de wintertijd te gaan rijden op winterbanden. In sommige landen is dit noodzakelijk bij bepaald weer (zoals in Duitsland), maar ook in Nederland is het bij temperaturen onder de zeven graden fijner op winterbanden te rijden. De vraag is wel, monteer je de winterband op de stalen velg of op een mooie licht metalen velg? Stalen velgen zijn vaak niet de mooiste velgen, maar zijn bij wintersweer wel ideaal.

In de winter wordt er op de Nederlandse wegen driftig gestrooid met pekel of strooizout. Wat heeft dit te maken met winterbanden met velg? Simpel sneeuw, ijswater, strooizout en pekel,  het heeft allemaal geen vat op een stalen velg maar vaak wel op andere velgen. Vaak hebben mooie lichtmetalen velgen wel last van pekel (strooizout gemend met ijswater en bagger). Omdat de pekel in de velg trekt, moeten de velgen vaak goed worden schoongemaakt  om te voorkomen dat ze lelijk worden. Omdat dit niet het leukste klusje is in de winter, en als je daar als rijder geen zin in hebt, dan kan je beter gaan rijden met stalen velgen. Alternatief is een duurdere speciale lichtmetalen wintervelg te nemen waar de pekel minder goed op kan invreten. Bekende merken die licht metalen (speciale) velgen op de markt brengen zijn: AEZ, Autec, Brock, Dezent, Enzo en RC Design.

Hou er tevens rekening mee dat er mogelijk nog sneeuwbanden gemonteerd moeten worden als je de bergen in moet.  Belangrijk is dan de breedte van de velg en de band, zodat de sneeuwketting nog wel gemonteerd kan worden.

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *